Oktobra otrajā piektdienā visā pasaulē jau vairāk nekā 20 gadu garumā atzīmē Pasaules Olu dienu, akcentējot šī pārtikas produkta svarīgo lomu cilvēku uzturā un ieviešot aizvien jaunas svinību tradīcijas. Šogad, 9. oktobrī, par godu šim notikumam arī bērnu centrā “Pepija” bija veltīta meistarklase virtuvē, izmantojot olas pārtikā un pagatavojot trīs olu desertus – biskvīta ruleti, smilšu cepumus un bezē cepumus. Šīs dienas mērķis bija palielināt centra apmeklētāja izpratni par olas bagātīgo uzturvērtību un atgādināt par šo produkta plašo pielietojumu uzturā. Un, kā galvenais, tika mācīts gatavošanas process un kultūra virtuvē.
Vēlamies atgādināt par to, ka olas ir izcils pārtikas produkts, ko visdažādākajās tā variācijās baudīt var ne tikai Lieldienās, bet gan visa gada garumā, izmantojot ēdienā un konditorejā.
Labu apetīti!